Copyright 2020 - Bijzonder Gewoon

Bijna-baan

We zijn op zoek naar bedrijven die onze jongeren een bijna-baan bieden. Het gaat om jongeren die interesse hebben in uw bedrijfstak en graag in hun vrije tijd een nuttige dagbesteding hebben.

Wat is de bedoeling?
Het gaat wat ons betreft om 1 dagdeel per week gedurende een jaar waarop een jongere met een (verstandelijke) beperking tussen de 15 en 18 jaar oud bij u komt werken (2 à 4 uur per keer). De werkzaamheden die de jongere gaat uitvoeren zijn klussen waarmee u geholpen bent en die tot de mogelijkheden of wensen van de jongere behoren.
Bijna-baan is een stichting en staat los van de opleiding die de jongere volgt. Het gaat niet om officiële arbeid maar om het vergroten van algemene vaardigheden ter ondersteuning van de persoonlijke ontwikkeling en vooral het vervullen van nuttige dagbesteding vergelijkbaar met hun leeftijdsgenoten die wel een bijbaan kunnen hebben. De jongere komt buiten schooltijden bij u over de vloer en ontvangt geen financiële vergoeding voor zijn werkzaamheden.

Wat wij u bieden
U kunt van ons verwachten dat wij met u mee denken over de beoogde taken, de begeleiding en ander voorkomende praktische zaken. Wij bieden u maatwerk zodat u alle ruimte heeft om onze jongere aan een fijne dagbesteding te helpen.

 

Bijna-baan proeven

We zijn op zoek naar bedrijven die onze jongeren de gelegenheid willen bieden om een te ontdekken op welke manier hij zijn dagbesteding nuttig kan invullen. Het gaat om jongeren die interesse hebben in uw bedrijfstak en er graag ervaring willen opdoen.

Wat is de bedoeling?
Het gaat wat ons betreft om 4 dagdelen waarop een jongere bij u komt werken (2 à 4 uur per keer). De werkzaamheden die de jongere gaat uitvoeren zijn klussen waarmee u geholpen bent en die tot de mogelijkheden of wensen van de jongere behoren. Bijna-baan-proeven is een activiteit die los staat van de opleiding die de jongere volgt. Het gaat niet om officiële arbeid maar om het vergroten van algemene vaardigheden ter ondersteuning van de persoonlijke ontwikkeling en vooral voor het proeven van de mogelijkheden in verschillende bedrijfstakken. De jongere komt buiten schooltijden bij u over de vloer.

Wat wij u bieden
U kunt van ons verwachten dat wij met u mee denken over de beoogde taken, de begeleiding en ander voorkomende praktische zaken. Gedurende de periode van de snuffelstage zijn we goed telefonisch bereikbaar, er is altijd iemand van ons op de achtergrond voor ad hoc overleg.
De jongere ontvangt geen vergoeding voor de werkzaamheden die hij voor u doet.

 

Werkbezoek

Veel van de jongeren die bij ons ingeschreven zijn hebben geen idee wat een beroep inhoud of welke taken zijn in het bedrijfsleven zouden kunnen vervullen. Om hen daarmee te helpen zijn we op zoek naar bedrijven die ons met een kleine groep (3 tot 5 deelnemers met begeleiding) willen ontvangen op een woensdagmiddag of een zaterdagmorgen.

Wat wij u vragen?

Een uitgebreide rondleiding gevolgd door een praktische activiteit voor onze deelnemers. Wij willen onze komst graag met u voorbereiden om de wederzijdse verwachtingen te bespreken.

 

f t g m

Logo Bijnabaantjes van Stichting Bijzonder GewoonBeeldmerk transparant wit

Stichting Bijna Baantjes 

Industrieweg 9c
5262 GJ Vught
T 06 41263695
E info@bijnabaantjes.nl
KvK: 71358889
RSIN: 858684731