Copyright 2020 - Bijzonder Gewoon

 

Wie zijn we?

Bijna-baantjes is een stichting die als doel heeft jongeren met een verstandelijke beperking buiten schooltijd ervaringen te bieden op de werkvloer. Zij willen graag net zoals hun leeftijdsgenoten een bijbaan. Met een Bijna-Baan willen we hen de kans geven om hun toekomstdroom te ontdekken en talenten te ontwikkelen in een bedrijf. Zodat deze jongeren worden gezien in hun eigenheid en worden gewaardeerd om wie ze zijn. Hiermee groeit het vertrouwen in eigen kunnen, ontstaat er leercapaciteit en doen ze werkervaring op in hun loopbaan naar misschien wel echt (betaald) werk dat bij hen past. Waardoor ze uitgroeien tot onafhankelijke mooie volwassen mensen.

Ruben kaart klein

Wat doen we?

We verbinden jongeren én hun ouders aan bedrijven die onze jongeren een bijna-baan bieden. Zo helpen we deze jongeren in het waarmaken van hun groeipotentieel. We vervullen graag de toekomstdromen van deze bijzondere jongeren. Dromen zijn enorme energiebronnen voor persoonlijke ontwikkeling. Op de werkvloer zijn altijd passende taken te vinden die de jongeren enthousiasme, waardering en succeservaring opleveren. Samenwerking met deze jongeren is van meerwaarde voor het team en genereert sympathie binnen het bedrijf én daarbuiten.

 

Waarom doen we wat we doen?

De stichting Bijna-baantjes werd in 2016 opgericht door Arine van Neutegem. Als moeder van een zoon met een beperking zag zij zijn worsteling in het leven. Ondanks zijn tegenslag bleef zij in haar zoon geloven. Ze ontdekte dat dat waar hij mee stoeide, ook voor anderen lastig was. Door hem te helpen zijn dromen waar te maken, helpt ze nu ook anderen in hun persoonlijke ontwikkeling. Zo komt de mens achter de beperking tevoorschijn. Vanuit haar idealisme en bevlogenheid wist zij haar netwerk in te zetten en is de stichting geworden wie ze nu is. Samen met een team van vrijwilligers is zij hard op weg om voor al deze waardevolle jongeren passende taken te vinden, ouders te betrekken en organisaties te overtuigen. We zijn er nog niet want een bijna-baan staat nog niet vermeld in de Dikke van Dale. Alle hulp is welkom!

f t g m

Logo Bijnabaantjes van Stichting Bijzonder GewoonBeeldmerk transparant wit

Stichting Bijna Baantjes 

Industrieweg 9c
5262 GJ Vught
T 06 41263695
E info@bijnabaantjes.nl
KvK: 71358889
RSIN: 858684731