Copyright 2020 - Bijzonder Gewoon

Vacature coach

Vacature Coach2

Ben jij de coach die we zoeken voor Bijna-baantjes? 

 

Ben jij een coach in hart en nieren? Maak jij graag dromen waar? Wandel jij graag buiten gebaande paden? Stichting bijna-baantjes is op zoek naar bijzondere begeleiders! Onze begeleiders noemen we niet voor niets waarmakers.

 

Wat is een Bijna-baan? 

In de Dikke van Dale staat het nog niet, maar Kim, Noortje en Boy en vele andere jongeren raken er niet over uitgepraat.  ‘Ik wil net zo als andere jongeren zijn’, zegt Nina (16 jaar). Het doel van de bijna-baantjes is jongeren met een verstandelijke beperking buiten schooltijd ervaringen te bieden op de werkvloer. Ze willen graag net zoals hun leeftijdsgenoten een bijbaan. Met een Bijna-baan willen we hen de kans geven om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen in een bedrijf in de regio ’s-Hertogenbosch. Een Bijna-baan helpt deze jongeren op weg, om hun toekomstdroom te ontdekken en talent te ontwikkelen. Dromen zijn enorme energiebronnen voor persoonlijke ontwikkeling. Daar waar je hart ligt, ligt ook je motivatie om je ergens voor in te zetten; om je doel te bereiken. 

 

Begeleiding van deze jongeren

De jongeren hebben hierbij een goede begeleiding nodig maar ook de werkgever en de ouders vragen om de nodige ondersteuning, om tot een succesvolle samenwerking te komen. Jij als coach staat dus voor een mooie uitdaging. Natuurlijk willen we eerlijk zijn naar onze jongeren. We beloven zo dicht mogelijk in de buurt van hun droom te komen. Samen, in gesprek, pellen we de droom af tot de kern. Een waarmaker begeleidt dit bewustwordingsproces waarbij het vlammetje mag uitgroeien tot een mooi sterk vuur. De kernwaarden voor de begeleiding zijn aandacht, oprecht luisteren en gelijkwaardigheid. 

 

Wij zijn op zoek naar jou!

Spreekt onze visie jou aan en ben je in de gelegenheid om wekelijks op vrijwillige basis 2 uur buiten school-tijden een jongere te begeleiden dan zijn we op zoek naar jou. Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wij vertellen je meer.

Waar: In de regio Noordoost-Brabant

Wanneer: Buiten schooltijden wekelijks 2 uur op tijden dat de jongeren hun Bijna-baantjes uitoefenen met een commitment van een jaar.

Wie: Mannen en vrouwen vanaf 18 jaar, ook voor studenten HBO 2de jaar sociale studies BPV stage. Bijna-baantjes is een erkend leerbedrijf.

Vaardigheden: Aandacht, oprecht luisteren, gelijkwaardigheid, goede sociale en contactuele eigenschappen. Waarbij het oog voor de intrinsieke motivatie van de jongeren belangrijk is.

Verantwoordelijkheden: Je werkt samen en bespreekt met regelmaat de voortgang en bevindingen van zowel de jongeren als de werkgevers. 

 

Je wordt opgenomen in het vrijwilligersbestand van Cello. Cello heeft een vrijwilligersbeleid waarvan de voorwaarden met je worden besproken. Wij zijn een vrijwilligersorganisatie, er is geen kans op betaald werk.

f t g m

Logo Bijnabaantjes van Stichting Bijzonder GewoonBeeldmerk transparant wit

Stichting Bijna Baantjes 

Industrieweg 9c
5262 GJ Vught
T 06 41263695
E info@bijnabaantjes.nl
KvK: 71358889
RSIN: 858684731