De vlag is uit voor Iris! Ze heeft een contract bij Anne & Max, de huiskamer in Den Bosch met lekker eten en drinken. Zo kan het! Via een bijna-baan naar een echte baan.

Na een kennismakingsgesprek gingen we op zoek naar een leuke bijnabaan. Het was even zoeken en letterlijk rondkijken. Iris fietste langs koffietentjes en kledingwinkels. Wat haar leuk leek, deelde ze met begeleider Ymke van Bijna-baantjes. En toen ze Anne & Max op het netvlies kreeg, ging ze de thee proeven in het ontbijt- en lunch café. Op een vrije zaterdagmiddag fietste Iris met haar moeder naar de Oude Dieze. Samen gingen ze de drempel over. Ze dronken lekkere thee en proefden meteen de sfeer en de stemming onder het personeel. En, jawel. Het smaakte naar meer.  

Echte baan via bijna-baan
De vlag is uit voor bijna-baner Iris

Begeleiding

Ymke hield contact met Iris. Ymke: ‘Vanaf het eerste gesprek was meteen duidelijk dat Iris goed weet wat ze wil. Ze kreeg ook de ruimte van haar ouders om met mij in contact te blijven. Nadat we contact hadden gelegd met de eigenaar van Anne & Max ging het snel. Eigenaar Rob Kunst zag mooie mogelijkheden voor een echt Bijna-baantje. Iris kon van start als afwas-medewerker. De week erop was haar eerste werkdag.’

Hoe werkt het?

Ymke ging mee voor extra begeleiding tijdens het werk. Ymke coachte Iris 8 weken op de werkvloer. Naast de afwas organiseerde ze samen ‘De Open Burendag’. En in de herfstvakantie kon Iris meer uren werken. En ook zonder Ymke.

Trots

Het plezier waarmee Iris werkt, is aanstekelijk. Met een grote lach komt ze nu elke woensdagmiddag, na schooltijd werken! Wij zijn super trots op Iris! En zijn dankbaar aan alle Anne’s & Max-en op de werkvloer die deze Bijna-baan mogelijk en leuk maken. In drie maanden tijd is Iris ook ‘een echte A & M collega geworden. Want ze heeft een handtekening onder het arbeidscontact gezet. Van Bijna-baan naar baan; Iris en Rob laten zien hoe het kan gaan!