Op 19 mei gebeurde er iets speciaals. Ondernemend Onderwijs ‘sH organiseerde in samenwerking met het Koning Willem I College, de Bossche Vakschool, Avans Hogeschool en de gemeente ’s-Hertogenbosch een heuse digitale Hackathon! Dit is een actie om kansengelijkheid en sociale inclusie voor jongeren te bevorderen.

Bijna-baner Jeppe bewijst het

Onze Bijna-baner Jeppe (20) deed ook mee. En hoe! Vanachter onze laptop vertelde hij over zijn ‘schoolreis’. Van basisschool De Vlieger tot aan het Stedelijke VSO (Voortgezet Speciaal Onderwijs). Jeppe keek verder mee naar de filmpjes over onderwijs in Finland en Nederland. Jeppe heeft op school geleerd zichzelf te zijn en zelfstandig te worden. En ja, ook leerde hij in 1,5 jaar Engels om met zijn Tante te kunnen praten. Of zijn studieverloop anders is verlopen dan bedacht was? Jeppe is het bewijs dat je dromen kan waarmaken. Geloven in jezelf en het gewoon doen.

Waarom creëert hackathon kansengelijkheid

Het doel van een hackathon is het creëren van acties en initiatieven om kansengelijkheid en sociale inclusie voor jongeren te bevorderen. Want of je nu een student, politieagent, winkelier, verpleegkundige, jongerenwerker, jong of oud, ambtenaar, docent of sociaal werker bent. Hoe diverser, hoe beter!

Resultaat deelname

We hebben deze ochtend mensen met verschillende talenten ontmoet. Zo hebben we samengewerkt aan een mooie uitdaging. Waardoor het een actieve en inspirerende dag was met mooie deelnemers, sportieve en creatieve intermezzo’s en energizers. Die zorgden ervoor dat we scherp waren en met een open mindset mee konden hacken! Om in de woorden van Jeppe te spreken: “Ik had veel plezier. Ik mocht ideeën bedenken. En vertellen wie ik ben en wat mijn droom is.” De volgende keer leveren we graag weer een bijdrage. Want het sluit precies aan met wat we willen bereiken met een bijnabaan. Jongeren met een beperking de kans geven om hun toekomstdroom te ontdekken en talenten te ontwikkelen in een bedrijf. Zo komt de mens achter de beperking tevoorschijn en ontstaat er beweging in de ontwikkeling van de jongeren. 

Alle uitwerkingen van de dag staan hier: Centrale padlet

Hackathon creëert kansengelijkheid