Sanne Verheij vertaalt woorden naar beeld. Vandaag is ze de inspirator van de horecamedewerkers van Brownies&DownieS Den Bosch. Tekenen als baan is op haar lijf geschreven.

De terrassen mogen weer open vanmiddag, maar de medewerkers zijn uren eerder naar werk gekomen. Inge Breur, verantwoordelijke van dit BD-filiaal is blij verrast. “Echt zo leuk, dit project. Coronamaatregelen zetten ons horecawerk lange tijd buiten spel. Voor onze medewerkers wil ik zo veel mogelijk structuur blijven bieden. Vandaag combineren we beide werkzaamheden. Naast terraswerk, doen we vandaag ook tekenwerk. De begeleiding van Sanne Verheij is super.”

Tekenen als baan

Merel heeft een zwarte stift in haar hand en zegt het heel blij: “Ik vind het ook gezellig om met elkaar te doen.” Sanne laat een kleurrijke tekening van haarzelf zien. ‘Ik heb hier drie dagen aan gewerkt. Ik ben in gesprek met de opdrachtgever of ik precies teken wat ze bedoelen. Tekenen als baan, vraagt ook goed luisteren en samenwerken.’ Melissa port Lion aan. Dan vraagt hij Sanne naar de tekenapp, de digitale pen en naar haar Macbook. Het liefste wil hij ook op een computer tekenen, de spullen zijn wel duur. Sanne legt alle voordelen van digitaal werken uit. Sinds vijf jaar werkt ze digitaal. Als Jorn even later een schrijfletter op zijn papier is vergeten, is dat geen punt. Sanne zet er een extra letter tussen, met haar computer. Het tekenwerk van vandaag gebruikt Sanne voor een nieuwe placemat. De placemats kunnen straks op de terrastafels.

Als de tekenochtend erop zit, kleden de tekenaars zich om. Sanne mag aan tafel en krijgt een lekkere lunch geserveerd. De tekenaars zijn weer horecamedewerkers. De pratende brownie zegt ‘We zijn er weer’ 🙂

 

Met dank aan
Ben Nienhuis, voor het  fotoverslag op Facebook:
(20+) Facebook

Sanne Verheij van www.maakbaarontwerp.nl
Inge Breur van www.browniesanddownies.nl

Mario Karssemakers van www.bijnabaantjes.nl
Bij de Stichting Bijna-baantjes krijgen
jongeren met een beperking de kans om hun toekomstdroom te ontdekken en talenten te ontwikkelen in een bedrijf.  Het team van vrijwilligers creëert bewegingen in de persoonlijke ontwikkeling van deze jongeren.

 

 

sanne