Dit schrijft de organisatie:

BIJNA-BAANTJES GENOMINEERD VOOR EEN INC- AWARD

Nominatie Inc Awards

Stichting Bijna-baantjes ontving nominatie INC-Award in de categorie werk en opleiding. Het doel van de bijna-baantjes is jongeren met een verstandelijke beperking buiten schooltijd ervaringen te bieden op de werkvloer. Ze willen graag net zoals hun leeftijdsgenoten een bijbaan, maar dat is niet voor hen weggelegd. Met een bijna-baan willen we hen de kans geven om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen in een bedrijf in de regio ‘s-Hertogenbosch. Ariane van Neutegem kijkt tevreden terug op het eerste jaar (2017) van Bijna-Baantjes: “Het zijn pareltjes van verhalen van jongeren die aan de slag zijn gegaan en hun eigen werkdroom hebben waargemaakt.”

 

Nominatie INC-Award

De INC-Awards zijn bedoeld voor bedrijven en organisaties waar mensen met een verstandelijke beperking actief mee doen. Er zijn in Nederland zát van dat soort organisaties, maar vaak kennen we ze niet. De ondernemers zijn te bescheiden en vinden het vanzelfsprekend dat mensen met een beperking mee denken en werken. Die bescheidenheid mogen ze laten varen: met een ‘INC Award’ zetten we ze voor één keer in de spotlight.

WAAROM ZIJN ER  INC-Awards?

De INC-Awards wil het bedrijfsleven inspireren met een andere blik te kijken naar collega’s met een verstandelijke beperking. Naar hun talenten en de onverwachte mogelijkheden die ze bieden, want de bedrijven die wij spreken vertellen dat de frisse wind die deze collega’s deed waaien, hun meer opleverde, dan dat het kostte!